Glavni uzrok loše kvalitete zraka u klimatiziranim prostorima je slabo, a ponekad i nikakvo čišćenje, odnosno održavanje klima-uređaja.

Problem kvalitete zraka posebno je izražen u prostorima u kojima se koriste lokalni sistemi klimatizacije (prozorske jedinice i split sistemi). Kod velikog broja korisnika klima-uređaja zbog neupućenosti prevladava mišljenje kako klima-uređaje ne treba čistiti i dezinficirati, već da je dovoljno samo redovito prati filtere.

Tek kada se u klimatiziranim prostorima počnu osjećati nelagodno, kada se iz klima-uređaja osjeti neugodan miris ili kada uređaj ne hladi dovoljno, za pomoć se obraćaju serviserima. Mali broj vlasnika klima-uređaja upoznat je s opasnostima koje prijete od prljavih uređaja te od servisera na vrijeme traže da im uređaje očiste i pripreme za sezonu hlađenja. Ukoliko se klima-uređaj ne čisti barem jednom godišnje, a u poslovnim prostorima i češće klimi se smanjuje kapacitet i troši više el. energije te postaje potencijalno rasadište bakterija u prostoriji.

Neodržavanoj i neočišćenoj klimi kompresor radi pod opterećenjem te mu se smanjuje radni vijek zbog otežane cirkulacije zraka i zagušenosti. Da bi se takva klima očistila potrebno ju je demontirati, odnosno skinuti sa zida. Sam postupak demontaže, čišćenja i ponovnog spajanja s vanjskom jedinicom zahtjevan je i skup. "Ušteda" koja je ostvarena neservisiranjem klima-uređaja vrlo brzo će nestati kroz račun za električnu energiju ili u krajnem slučaju kupnjom novog aparata.

Tvrtka Frigo osim usluga prodaje klima-uređaja nudi i usluge redovnog servisa klima-uređaja koji uključuje:
• Čišćenje unutarnjih jedinica
• Čišćenje filtera
• Čišćenje turbine (po potrebi)
• Čišćenje isparivača (po potrebi)
• Izmjena senzora temperatrue (po potrebi)
• Čišćenje pumpe kondenzata
• Dezinfekcija uređaja klimaseptom (antibakterijski sprej)